Dubbelklik om te bewerken
Aanraken om te wijzigen
TICKETS

Wandeling Zoetermeer in WOII - Groep 6-8

Verrijk je lesprogramma met een wandel les van Museum De Voorde!

 

De komende maanden wordt er op veel scholen aandacht besteed aan WOII. Leerlingen leren wat er gebeurde tijdens WOII, in Europa en in Nederland. En ook in Zoetermeer? 

Omdat Museum De Voorde dit jaar bij veel scholen niet op bezoek kan komen, brengen we het thema graag dichterbij met corona-proof wandellessen in het oude centrum van Zoetermeer.

Tijdens de wandeling loopt de groep samen met een museumdocent in en om de Dorpsstraat en bekijkt plekken die bijzonder waren tijdens WOII – en dat daarom nog steeds zijn! 

We bezoeken vijf plekken, namelijk:

Daarbij ontdekken we de verhalen van mensen die leefden tijdens WOII, zoals hoofd van het Verzet Joseph Kentgens, vliegenier John McCormick en schoolmeisje Sipje Loonstra. 
 

De les sluit aan bij ‘De tijd van Wereldoorlogen’ uit de geschiedeniscanon.

 

Voor groep 7 en 8 biedt Museum De Voorde ook  een werkboekje waarbij bronnen uit en over WOII onderzocht worden. Dit boekje is op aanvraag verkrijgbaar voor €10 per klas (1 werkboekje per leerling). 

 

Wanneer

Maart - juli 2021

Waar

Startpunt is Dorpsstraat 7, 't Oude Huys 

Duur

Ongeveer 60 minuten

Kosten

€50,- per groep ex. btw 

 

Bij groepen vanaf 16 leerlingen vragen wij om met minimaal twee begeleiders vanuit school te komen. Bij kleinere groepen is één begeleider voldoende. 

 

Boek deze les