Voorde Nachtwacht

Museum De Voorde zet Rembrandt in de spotlights door het Rembrandtjaar ludiek af te sluiten.

 

Rembrandtjaar

Rembrandt stierf 350 jaar geleden. Ter gelegenheid hiervan plaatsten musea in heel Nederland hem afgelopen jaar in de schijnwerpers. Museum De Voorde toont vanaf 13 december 2019 een uniek kunstwerk: de Nachtwacht door kunstenaar Peter Riezebos. Dit indrukwekkende kunstwerk is 4 bij 2.80 meter groot en een ode aan een van de bekendste kunstwerken van de wereld.  

Hedendaags eerbetoon

Museum De Voorde staat voor verbinding. In zijn Nachtwacht verbindt Riezebos op onnavolgbare wijze het beroemdste werk van Rembrandt met de huidige tijd. Riezebos heeft de Nachtwacht in vier weken tijd in Paleis Soestdijk geschilderd in neo-expressionistische stijl. Het is een hedendaags eerbetoon. Riezebos over zijn Nachtwacht: ‘Het iconische werk van Rembrandt in een modern jasje, met een knipoog naar het verleden en de toekomst.’  In het werk van Riezebos zit altijd een verwijzing naar de ‘technologische samenleving’ en het verbinden van nu en de toekomst.  

Presentatie Riezebos

Om het Rembrandtjaar in Zoetermeer op ludieke wijze af te sluiten, heeft Museum De Voorde Peter Riezebos gevraagd om zijn kunstwerk te mogen tonen. Het museum heeft een speciale band met deze inmiddels wereldberoemde kunstenaar. Riezebos is inmiddels doorgebroken in Azië. Zijn schilderijen trekken miljoenen bezoekers. Zijn werken worden verkocht nog voordat ze gemaakt zijn.

Op 12 december om 15 uur zal Riezebos  in Museum De Voorde vertellen hoe zijn ode aan het bekendste werk van Rembrandt tot stand is gekomen. 

Selfie Voorde Nachtwacht

Sluit het Rembrandtjaar op een bijzondere manier af door vanaf 13 december een selfie te maken Voorde Nachtwacht van Riezebos. 

Nieuwsoverzicht