Eerste huwelijksreceptie

De eerste huwelijksreceptie in Museum De voorde!

Goed nieuws: Museum De Voorde is sinds kort een officiële Zoetermeerse trouwlocatie! Vrijdag ontving het museum in het Stadshart zijn eerste bruidspaar. Het stel trouwde nog wel op het Stadhuis, maar hield in Museum De Voorde zijn huwelijksreceptie.

Het huwelijk van Sarah en Marco

“We hebben net toestemming gekregen om huwelijken in het museum te laten voltrekken. Dus in de toekomst klinkt hopelijk ook in ons museum het jawoord”, zegt museummedewerker Jorinde Beijerling.

De eerste huwelijksreceptie is in elk geval een feit. Sarah Kapel en Marco Prook togen vrijdag met hun kinderen Yasmijn en Rosalin en genodigden naar het museum. Op het programma stonden een borrel, diner, rondleiding door de tentoonstelling ‘Dit zijn wij! – over generaties en alles wat ze delen’ en een kinderactiviteit.

Decoratie

Bij de ingang van het ‘Museumplein’, de verhuurruimte van het museum, werd het trouwgezelschap ontvangen met champagne. Op deze zomerse dag bleven de deuren naar het Stadhuisplein open. De zaal was versierd in de stijl van een huwelijk: bloemen, tafellinnen en decoratie zoals slingers. Bruidegom Marco: “Toen we de ruimte voor het eerst zagen leek deze wat neutraal, maar we zijn blij verrast met hoe het museumteam deze heeft getransformeerd naar feestlocatie voor ons huwelijk!”

Waarom deze locatie?

Waarom heeft het bruidspaar aanvankelijk voor deze locatie gekozen? “Het mooie aan Zoetermeer is dat alle belangrijke locaties naast elkaar zitten in het Stadshart. We zijn net getrouwd in het Stadhuis; het museum was nog geen 30 meter lopen. In het gebouw van Museum De Voorde zat vroeger het Stadhuis, dat is bijzonder. Verder vonden we het fijn hoe hartelijk het museumteam ons ontving en met ons meedacht.”

Zijn vrouw Sarah: “We hadden de voorkeur om de huwelijksreceptie te vieren bij een lokale (culturele) ondernemer. We vinden het belangrijk om cultuur en ondernemerschap in deze stad te steunen. En ook is de service persoonlijk bij de partijen die we in de arm hebben genomen. Zo hebben we ook Bij Daan gevraagd voor de bruidstaart.”

Foto beneden: Stefan Segers

Wil je ook je huwelijk, trouwfeest of receptie vieren bij Museum De Voorde in Zoetermeer?

Bekijk de mogelijkheden voor jouw huwelijk in het museum!