Verlenging tentoonstelling

Museum De Voorde verlengt de tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’

Goed nieuws voor iedereen die nog niet de kans heeft gehad om de tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ te bekijken: de tentoonstelling wordt verlengd t/m eind augustus 2020!

Directeur Sabine Huls vertelt: “Met de tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ laten we zien waar we voor staan. De tentoonstelling sluit naadloos aan op onze missie: mensen stimuleren om verhalen met elkaar te delen en zo verbinding tot stand te brengen. Het gaat over zes generaties en alles wat ze delen en wat hen onderscheidt. We merken dat zowel jong als oud daar goed op reageert. De interactieve opstelling, de herkenbare thema’s, de foto’s en voorwerpen: een feest der herkenning. We hebben het gevoel dat we met deze tentoonstelling nog meer mensen kunnen raken. In goed overleg met alle bruikleengevers verlengen we daarom de tentoonstelling tot eind augustus 2020.”

Het verlengen van de tentoonstelling had nog best wat voeten in de aarde. De kunstwerken van Karel Appel en Marlène Dumas kunnen bijvoorbeeld niet zo lang tentoongesteld worden. Conservator Marjonne Kube: “De werken van Appel en Dumas zijn kwetsbaar. Het lang blootstellen aan licht kan schade veroorzaken. Van het Stedelijk Museum Schiedam mochten we gelukkig alternatieve werken van Appel en Dumas lenen. Dat is bijzonder. De kunst geeft de tentoonstelling een extra laag. Bij elke generatie tonen we kunstwerken die de tijdsgeest prachtig verbeelden. Voor scholen is dat nog een extra reden om de tentoonstelling te bezoeken.” Nieuwsgierig geworden? ‘Dit zijn Wij!’ is elke dag, behalve maandag, van 10:00 - 17:00 te bezoeken.

Museum De Voorde in hartje Zoetermeer gaat over jou en mij, hier en nu. Over verbinding maken met jezelf, je buren, de mensen in de straat, de wijk en de stad. Waarin verschil je, wat heb je met elkaar gemeen? In onze tentoonstellingen belichten we verhalen, vragen, dilemma’s, fascinaties en dromen. Tijdens onze activiteiten deel je herinneringen en meningen en leer je jezelf en anderen beter kennen. Onze thuisbasis is Zoetermeer en dat is niet voor niets. Juist hier, waar de Dorpsstraat uitgroeide tot de eerste groeikern van Nederland, is verbinding aan de orde van de dag.