21 mei: Taxatiedag voor munten, postzegels, bankbiljetten en oude ansichten

21 mei 2019 12:00t/m 21 mei 2019 16:00

Ergens slingeren nog postzegelalbums van opa op zolder. Waar zijn de munten van pa eigenlijk gebleven? Moesten die biljetten niet ingeleverd worden bij de bank? En zijn die ansichtkaarten bestemd voor het oud papier, of kun je er nog iets mee?

Je bent niet de enige met vragen over een verzameling munten, postzegels, papiergeld of ansichtkaarten. Vaak gekregen van familie, vrienden of zelf met zorg verzameld. Het ligt er al jaren, maar wat is het eigenlijk waard?

Taxatie door de Munten- en Postzegel Organisatie

Om die vraag te beantwoorden, houdt de Munten- en Postzegel Organisatie (MPO) in Zoetermeer een taxatiedag op dinsdag 21 mei. Wie deze dag zijn of haar verzameling deskundig wil laten beoordelen, kan zonder afspraak tussen 12.00 en 16.00 uur terecht op het ‘Museumplein’, de projectruimte van Museum De Voorde in Zoetermeer aan het Stadhuisplein. De entree bedraagt € 2,00, taxatie is gratis. Kom langs en wie weet blijk je de eigenaar te zijn van een kostbaar stuk! Voor vragen over de MPO en de taxatie: bel 030-6063944.

Bereikbaarheid

De projectruimte van Museum De Voorde bevindt zich aan het Stadhuisplein in Zoetermeer. Randstadrail 3 en 4 stoppen letterlijk voor de deur. Bekijk hier de bereikbaarheid van Museum De Voorde (ook tijdens de bouwwerkzaamheden op de Markt).

Activiteitenoverzicht