Respect!

Op vrijdag 4 februari opent in Museum De Voorde de tentoonstelling Respect! Perspectieven in de hedendaagse Kunst.

In de tentoonstelling 'Respect! Perspectieven in de hedendaagse Kunst presenteert Museum De Voorde diverse kunstwerken van 18 gerenommeerde en upcoming kunstenaars. De kunstwerken laten een brede variatie aan actuele en inhoudelijke boodschappen zien. Drie kunstenaars hebben ervoor gekozen om een werk speciaal voor de openbare ruimte te maken. Wat alle kunstwerken verbindt, is de boodschap ‘respect tonen’. Soms heel persoonlijk of universeel, soms met een knipoog of aandacht vragend voor een maatschappelijk thema. Weer andere werken zoeken grenzen op of houden ons een spiegel voor.

Op 4 februari zal de openingshandeling worden verricht door Robin Paalvast, Wethouder van Cultuur in Zoetermeer. Spoken word artist Amara van der Elst omlijst de opening met een voordracht 'Respect. Haar voordracht is tevens opgenomen in de tentoonstelling.

Deelnemende kunstenaars

In de tentoonstelling is werk te zien van: Amara van der Elst, André Pielage, Arno Coenen, Bilal ChahalEmmy Dijkstra, Frode Bolhuis, Hans Muller, Hans van Houwelingen, Hans van Lunteren, Iriée Zamblé, Kamilė Česnavičiūte, Lionel Plak, Marjolijn Mandersloot, Michiel Kluiters, Rob Sweere, Sanja Medic, Tobias Becker Hoff en Vincent de Kooker.

Selectiecommissie

Het museum heeft een selectiecommissie samengesteld met vooraanstaande leden uit de kunst- en cultuurwereld voor inhoudelijk advies. De selectiecommissie bestaat uit Annabelle Birnie (directeur Hermitage Amsterdam en Nieuwe Kerk), Amara van der Elst (spoken word artist), Jane Huldman (Stroom Den Haag) en Hans van de Bunte (interim-directeur Museum De Voorde). Museum De Voorde is het museum in Nederland over identiteit en het dagelijks leven. Het museum beoogt mensen met elkaar te verbinden en bij te dragen aan meer begrip voor elkaar. In onze tentoonstellingen en activiteiten stellen we vragen met een knipoog én een serieuze ondertoon. Het museum wil er zijn voor iedereen.

Nieuwsoverzicht