Steunbetuiging Houd Museum De Voorde open!

Beste museumvriend,  

Op 3 juni werd het coalitieakkoord in Zoetermeer gepresenteerd. Hierin staat dat het nieuwe College van B&W voornemens is om de subsidie aan stedelijk Museum De Voorde te stoppen. Bij voortzetting van dit onverwachte voornemen zal het enige officiële en geregistreerde museum van Zoetermeer de deuren moeten sluiten.

Via de brief Steunbetuiging Houd Museum De Voorde open!  vragen wij je ons te steunen:

Onderteken de STEUNBETUIGING en stuur per email aan alle raadsleden
via: griffie@zoetermeer.nl met kopie aan: info@museumdevoorde.nl

Vermeld in de onderwerpregel: Steunbetuiging Museum De Voorde
(Afgeven van de steunbetuiging bij het museum is ook mogelijk)

Namens het hele team van Museum De Voorde: 

Hartelijk dank voor jouw steun!
 

 

Museum De Voorde – over jou en mij, hier en nu

Als stedelijk museum van Zoetermeer hebben wij een belangrijke activerende en verbindende rol in de stad. De Voorde vindt dat hoe meer je van elkaar weet, hoe beter je elkaar begrijpt. Museum De Voorde is hét museum in Nederland over identiteit en het dagelijks leven.

Als stedelijk museum toont, onderzoekt en beheert De Voorde de historische collectie van Zoetermeer die 700 jaar geschiedenis omvat. Deze collectie vertelt de verhalen over het dagelijks leven in het dorp en de regio van voor 1950. De unieke eigen collectie van De Voorde, “Collectie Populair Design”, bestaat uit alledaagse gebruiksvoorwerpen die een impressie geven van het leven in Nederland door de jaren heen. Beide collecties vormen de basis voor toekomstige tentoonstellingen die in het teken staan van Zoetermeer en haar inwoners.

Museum De Voorde staat garant voor een interessant, actief en uitdagend dagje uit. Met kidsproof activiteiten in de tentoonstellingen zorgt het museum ervoor dat het uitje met kinderen een succes is. 
 

Nieuwsoverzicht