TICKETS

Toegankelijkheid voor kinderen en mensen met een beperking

Museum De Voorde is goed toegankelijk voor mensen met een beperking:

Bekijk een plattegrond van het museum waarop de toegankelijkheid met een rolstoel wordt aangegeven.

Gehandicaptenparkeerplaatsen in de buurt

Op het Marktplein zijn meerdere gehandicaptenparkeerplaatsen. Met een GPK-pas kun je gratis parkeren, zowel op betaalde parkeerplaatsen als op gehandicaptenparkeerplaatsen. De ingang van het museum is dan nog 65 meter verderop.

Ik heb een rolstoel of rollator

Het museum is volledig toegankelijk voor mensen met een rolstoel of een rollator. We hebben een ruime lift, waarmee je het hele museum kunt bereiken en een speciaal toilet dat ook bereikbaar is met een scootmobiel. Als je een scootmobiel gebruikt, vragen wij je om voor het bezoek aan het verdere museum over te stappen in een rolstoel. Wij hebben een rolstoel beschikbaar bij de balie.

Hulphonden met een tuigje zijn toegestaan in het museum. Bij de balie kun je een drinkbak met water vragen. 

Gehandicaptenparkeerplaatsen in de buurt: op het Marktplein zijn meerdere gehandicaptenparkeerplaatsen. De ingang van het museum is dan nog 65 meter verderop.

Ik heb een visuele beperking

Hulphonden, zoals blindengeleidenhonden, zijn welkom in het museum. Bij de balie kun je een drinkbak met water vragen. 
Op verzoek organiseren wij speciale rondleidingen voor mensen met een visuele beperking. In deze interactieve rondleidingen ligt de nadruk op luisteren, voelen en reageren. Wij horen namelijk altijd graag je reactie. Deze rondleiding is leuk voor je hele gezelschap, met visuele beperking of niet. Vraag je rondleiding minimaal twee weken van tevoren aan: meer informatie en prijzen.

Ik heb een auditieve beperking

Museum De Voorde heeft in alle tentoonstellingen duidelijke teksten. We maken gebruik van veel beeldmateriaal en filmpjes. Waar mogelijk zijn de filmpjes ondertiteld. 

Op verzoek kunnen wij rondleidingen in Nederlandse gebarentaal organiseren. In deze interactieve rondleidingen ligt de nadruk op kijken, voelen en reageren. Wij vernemen namelijk altijd graag je reactie. Vraag je rondleiding minimaal twee weken van tevoren aan: meer informatie en prijzen.

Ik heb een baby, peuter of kleuter

Er is ruimte om kinderwagens te stallen en er is een babyverschoningsplek in het mindervalidentoilet (gender-neutraal). Voor peuters en kleuters hebben wij een speciale ontdekhoek in het entreegebied. Daar kun je met of zonder entreebewijs een kopje koffie of thee met wat lekkers bestellen.

Groepsrondleidingen

Voor mensen met een beperking op maat en op aanvraag: € 75,-
Begeleiders: € 5,50