TICKETS

Over Museum De Voorde

Museum De Voorde – over jou en mij, hier en nu


Een museum over identiteit en het dagelijks leven: wat betekent dat? 

Museum De Voorde wil mensen laten ontdekken wie zij zelf zijn en wie de ander is. Hoe denk jij over bepaalde zaken en hoe denkt een ander daar over? Kun je begrip tonen voor elkaars visie? De Voorde vindt dat hoe meer je van elkaar weet, hoe beter je elkaar begrijpt. Door het neerzetten van activerende tentoonstellingen dagen we bezoekers uit en prikkelen we ze om met elkaar in gesprek te gaan.

De unieke eigen collectie van De Voorde, “Collectie Populair Design”, bestaat uit alledaagse gebruiksvoorwerpen die een impressie geven van het leven in Nederland door de jaren heen. Dit alledaagse erfgoed zorgt voor herkenning en biedt een beeld van de veranderende levensstijlen en smaakvoorkeuren van de Nederlander.

Als stedelijk museum beheert De Voorde ook de historische collectie van Zoetermeer. Deze collectie vertelt de verhalen over het dagelijks leven in het dorp van voor 1950 en het leven in een stad (vanaf 1950 tot nu). Beide collecties vormen de basis voor toekomstige tentoonstellingen die in het teken staan van Zoetermeer en haar inwoners. 

Museum De Voorde staat garant voor een interessant, actief en uitdagend dagje uit. Met kidsproof activiteiten in de tentoonstellingen zorgt het museum ervoor dat het uitje met kinderen een succes is.
 

 

foto: Unsplash - Carolien Hernandez

 

Missie en visie

Ben je benieuwd vanuit welke missie en visie wij werken? Lees meer.