Leven in Zoetermeer in WOII - Groep 6/7

Dit programma bestaat uit twee lessen, beiden verzorgt door een museumdocent. De eerste les vindt plaats op school, de tweede les bestaat uit een stadswandeling. Deze heeft als beginpunt Dorpsstraat 7 in Zoetermeer.

Les 1 - Wat weten de leerlingen al over de Tweede Wereldoorlog?

We openen de les in de kring. Hier verkennen we wat de leerlingen al weten over de Tweede Wereldoorlog én bekijken we enkele voorwerpen uit die tijd. Na de korte introductie gaan de leerlingen aan de slag in een opdrachtencarrousel. In groepjes doen zij vijf opdrachten, rondom de volgende onderwerpen:

Om de opdrachten uit te voeren bekijken de leerlingen foto’s, filmpjes, archiefmateriaal en historische objecten.

Les 2 - Stadswandeling rondom de oude kern van Zoetermeer

We doen samen een stadswandeling in de oude kern van Zoetermeer. Tijdens de wandeling stoppen we op verschillende plekken die van belang waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. We onderzoeken samen wat je daar nog van terugziet. De plekken die bezocht worden:

De lessenserie sluit aan bij ‘De tijd van Wereldoorlogen’ uit de geschiedeniscanon.

Het hele schooljaar

Les 1 op school, les 2 rondom de Dorpsstraat

Tweemaal 60 minuten

€80,- per groep ex. btw (totaalprijs voor 2 lessen)

Let op: Vanwege de gebruikte werkvorm kan deze les minder geschikt zijn voor sommige typen speciaal onderwijs. Neem bij twijfel contact op voor informatie of een variant op maat.

Boek deze les