TICKETS

Paviljoens '...en wie ben jij?'

Altijd te zien in Museum De Voorde Zoetermeer

Graag leren we jou kennen. Op de tweede verdieping kom je daarom een tentoonstelling met zeven paviljoentjes over jou en je identiteit tegen. Daarin ontdek je wat je belangrijk vindt.

Wie je bent en hoe je doet, dat noemen we identiteit. Vaak wordt gezegd dat je identiteit het resultaat is van je opvoeding en je omgeving: nature, nurture. In de tentoonstelling ‘...en wie ben jij?’ laten we je op een vrolijke manier nadenken over wat maakt dat jij bent wie je bent. 

Dat kunnen wel 100 dingen zijn. Wij hebben er zeven uitgekozen. De voorbeelden komen uit Zoetermeer. En niet voor niets: ooit werd het dorp Zoetermeer aangewezen als groeikern van Den Haag. De mensen kwamen. Van iedere 10 bewoners waren er 9 nieuw. 

Alle nieuwe bewoners namen een heel leven mee. Nergens kwam in zo’n korte tijd zoveel variatie aan meningen, inzichten en overtuigingen bij elkaar. Deze laten we zien en horen in deze tentoonstelling over jou en je identiteit. We zijn benieuwd of je je hierin herkent, of juist niet.

Je komt er bijvoorbeeld achter wat er voor jou nodig is om je ergens thuis te voelen. In een quiz ontdek je welke religieuze of spirituele uitspraak het beste bij jou past. En samen met je familie of vrienden geef je je mening op het Gespreksplein. In de vitrine vind je voorwerpen uit de Zoetermeerse geschiedenis die verwijzen naar de thema’s in de paviljoentjes. 

‘...en wie ben jij?’, een tentoonstelling over jou en je identiteit.

 

Kom langs!

Plan je bezoek op de pagina bereikbaarheid.