WOII: Oorlog in Zoetermeer – Groep 8

Het Stadsarchief en Museum De Voorde hebben samen een bijzonder educatief pakket samengesteld, met als doel leerlingen te laten ontdekken hoe het was in Zoetermeer tijdens de Tweede Wereldoorlog. De lokale situatie wordt belicht in drie thema’s: ‘Op de bon’, ‘Naar school’ en ‘Verzet’.

De thema’s worden eerst op school behandeld aan de hand van een werkboekje.

Bij het afsluitende museumbezoek leren de leerlingen Johan, Jaap en Sipje kennen: drie kinderen die leefden tijdens WOII. Aan de hand van uniek archiefmateriaal en voorwerpen doen ze opdrachten die de oorlogstijd in Zoetermeer tot leven wekken.

De les sluit aan bij het thema ‘De tijd van Wereldoorlogen’ uit de geschiedeniscanon.

Hele schooljaar

In Museum De Voorde

90 minuten (museumles)

€60,- per groep ex. btw

Voorbereiding: Bij dit programma horen werkboekjes voor de leerlingen, waarbij al uitgebreid ingegaan wordt op de thema’s die in de museumles aan bod komen. De werkboekjes zijn bij de prijs van de les inbegrepen. De boekjes kunnen van tevoren opgehaald worden in het museum, of naar school worden gestuurd (verzendkosten voor eigen rekening).

Boek deze les