Tickets

Mbo, hbo, wo

Ben je op zoek naar een museumles bij jouw schoolthema of themaweek? Voor het MBO, HBO en WO verzorgen wij museumlessen op maat.

‘Dit zijn wij!’

Een les over zes generaties van de jaren ‘50 tot nu met al hun kenmerken en eigenaardigheden. Ontdek waarom jij andere keuzes maakt dan je ouders en je grootouders. Naar welke muziek luisterden zij en wat deden zij toen er nog geen internet was? Wie waren hun idolen en ‘influencers’? En waarom is er nog geen naam voor jouw generatie?

En wie ben jij?

Een les over jou en je identiteit. In interactieve paviljoens over actuele thema’s zoals politiek, religie, milieu en veiligheid ontdekken de studenten wat ze belangrijk vinden. Wanneer voel jij je ergens thuis? En is de manier waarop we met emancipatie omgaan wel of niet veranderd? Op het Gespreksplein gaan de studenten met elkaar in dialoog. Ze leren elkaars standpunten kennen en respecteren.

Gastlessen op locatie.

Onze conservator of museumdocent verzorgt lessen op maat op jouw school.

Stages

Museum De Voorde biedt stages voor het beroepsonderwijs (mbo, hbo) en wetenschappelijk onderwijs (wo) in de bachelor- en masterfase. Het museum werkt graag mee aan onderzoeken en afstudeeropdrachten van studenten. Wil je je stage bij ons museum volgen? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Boek een les

Meer informatie 

 Bellen  Mailen