RESPECT! Perspectieven in de hedendaagse Kunst

Vanaf 5 februari 2022

In de tentoonstelling ‘Respect! Perspectieven in de hedendaagse Kunst’ presenteert Museum De Voorde diverse kunstwerken van 18 gerenommeerde en upcoming kunstenaars. De kunstwerken laten een brede variatie aan actuele en inhoudelijke boodschappen zien. Drie kunstenaars hebben ervoor gekozen om een werk speciaal voor de openbare ruimte te maken. Wat alle kunstwerken verbindt, is de boodschap ‘respect tonen’. Soms heel persoonlijk of universeel, soms met een knipoog of aandacht vragend voor een maatschappelijk thema. Weer andere werken zoeken grenzen op of houden ons een spiegel voor.

In de tentoonstelling is werk te zien van:

Amara van der Elst, André Pielage, Arno Coenen, Bilal Chahal, Emmy Dijkstra, Frode Bolhuis, Hans Muller, Hans van Houwelingen, Hans van Lunteren, Iriée Zamblé, Kamilė Česnavičiūte, Lionel Plak, Marjolijn Mandersloot, Michiel Kluiters, Rob Sweere, Sanja Medic, Tobias Becker Hoff en Vincent de Kooker.

Selectiecommissie

Het museum heeft een selectiecommissie samengesteld met vooraanstaande leden uit de kunst- en cultuurwereld voor inhoudelijk advies. De selectiecommissie bestaat uit Annabelle Birnie (directeur Hermitage Amsterdam en Nieuwe Kerk), Amara van der Elst (spoken word artist), Jane Huldman (Stroom Den Haag) en Hans van de Bunte (interim-directeur Museum De Voorde).

Respect! Perspectieven in de hedendaagse Kunst is onderdeel van het Project Stoer! van Museum De Voorde.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt dankzij genereuze bijdragen van het BankGiro Loterij Fonds, Fonds 1818, Fonds Schiefbaan Hovius, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Pro Juventute Steunstichting 's-Gravenhage, Stichting VSB Fonds, Cultuurfonds Zoetermeer en de Gemeente Zoetermeer.