Kunst op onze gevel

Elke avond kunt u een bijzonder kunstwerk op de gevel van Museum de Voorde ontdekken.

Vanaf 12 april projecteren twee grote lampen, zogenaamde profloods, afbeeldingen van kunstenares Emmy Dijkstra op de gevel.

Dijkstra's werk gaat over de mens als reiziger. Zo tekent zij ontmoetingen tussen mensen en culturen. In haar werk staat nieuwsgierigheid naar hoe anderen leven centraal. Haar karakters zouden overal kunnen wonen.

Het werk dat wordt geprojecteerd op onze gevel heet  ‘De Reiziger’. Het kunstwerk is voor iedereen te zien vanaf de straat. De reiziger ontmoet straks de mensen die dagelijks voorbij lopen, fietsen en rijden.

De projecties

De beelden worden op glazen dia’s geprint, ‘gobo’s’. De gobo’s zijn te verwisselen. Over een tijdje is er een nieuw beeld van Dijkstra op te zien.

Samenwerking

Het kunstwerk is een samenwerking tussen de Gemeente Zoetermeer en Museum De Voorde. Kijk voor meer informatie op www.zoetermeer.nl/kunst.

Ontwerp: Emmy Dijkstra
Foto: Gemeente Zoetermeer