TICKETS

"Stoere Helden tijdens Corona" en "Fris op Tafel" verlengd t/m 30 mei!

 

Goed nieuws! De tentoonstellingen ‘Stoere Helden tijden Corona’ en ‘Fris op Tafel’ zijn verlengd. Doordat de musea langer dicht moesten blijven, zijn de tentoonstellingen maar heel even te zien geweest. ‘Fris op tafel’ werd zelfs geopend tijdens de lockdown, zonder publiek. Zonde! We laten de collectie daarom graag nog iets langer staan. Kom jij na de lockdown kijken?

Over ‘Stoere Helden tijdens Corona’

We vroegen Zoetermeerders om hun Stoere Helden tijdens corona te nomineren. Mensen die in coronatijd iets extra's voor anderen hebben gedaan. Uit de nominaties zijn twaalf Stoere Helden geselecteerd.

Jan Dirk van der Burg – Stoere Helden

Fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van der Burg, ging voor deze tentoonstelling op pad door Zoetermeer. Hij heeft de twaalf Stoere Helden speciaal voor deze tentoonstelling in hun leefomgeving of op hun werk gefotografeerd.

Kunst voor Helden

De Stoere Helden hebben we, in samenwerking met partners Terra Art Projects en Ateliers BaZtille, gekoppeld aan twaalf Zoetermeerse kunstenaars. De kunstenaars hebben een kunstwerk voor de helden gemaakt. De kunstwerken vertellen het verhaal van de Stoere Held door de ogen van de kunstenaar.

De deelnemende kunstenaars zijn: Marja Milo, Corinne van Kamp, Verolique Jacobse, Peter Waltman, Masoud Gharibi, Marijke Wijgerinck, Jan Lenoir, Jose Koebrugge, Robert Verhaaf, Monique van der Mije, Petra Wiek en Hortense de Kooter

Remco Koers - Coronaportretten

Remco Koers is een Zoetermeerse fotograaf. Zijn werk kenmerkt een nieuwsgierigheid naar mensen en het pad dat ze kiezen in hun leven. In de tentoonstelling is zijn serie ‘Coronaportretten’ te zien. Onlangs won hij het beste fotoverhaal van de Jos van Leeuwen Fotoprijs 2020.

Over ‘Fris op tafel’

In 1943 besloten vader en zoon Fris uit Edam om serviesgoed te maken dat mooi en praktisch was. De ‘Keramische Industrie Fris’ was een nieuwkomer. Het bedrijf wist zich al snel te meten met bekende aardewerkfabrikanten als Regout uit Maastricht en Royal Goedewaagen uit Gouda.

Het succes was deels te verklaren door de economische bloei na de Tweede Wereldoorlog. Het aantrekken van Willem Hendrik de Vries als ontwerper deed de rest. Het familiebedrijf durfde keuzes te maken. Ze deden geen concessies aan de heersende smaak. Het grote publiek was toe aan iets nieuws en vond het prachtig. Fris was in Nederland de enige aardewerkfabriek die vlak na de oorlog met nieuwe moderne serviezen kwam.

Meer informatie over 'Stoere Helden tijdens corona' en 'Fris op Tafel'

Kom jij na de lockdown kijken?

Nieuwsoverzicht