Vrijdagavond 27 mei: Prikkel je brein!

27 mei 2022 19:00 t/m 27 mei 2022 21:00

Verkleint museumbezoek de kans op dementie?
Dat kan want door nieuwsgierig te blijven, prikkel jij je brein!

Kunst zet je aan het denken. Je vindt het mooi of juist helemaal niet, je snapt wat de kunstenaar bedoelt of je vraagt je juist af wat ermee bedoeld wordt. Je gaat erover met anderen in gesprek, hoe denken zij erover?

In samenwerking met Plicare en de campagne Preventie tegen Dementie organiseren wij vrijdagavond 27 mei een speciaal event in het teken van 'Wij zijn zelf het medicijn'. Een expert van Plicare legt aan de hand van verschillende activiteiten uit waarom het bezoeken van een museum gezond is voor ons brein. Aansluitend volgt een speciale rondleiding door de tentoonstelling 'RESPECT! Perspectieven in de hedendaagse kunst'  waarbij vanuit verschillende invalshoeken gekeken wordt naar de kunstwerken.

Aan het eind van het programma is er een mogelijkheid tot napraten en wat te drinken in het museumcafé.

Praktische info

Datum en tijd : vrijdag 27 mei 2022, van 19.00 - 21.00 uur
Kosten           : de speciale avond en rondleiding is gratis; je betaalt alleen de entreeprijs  (gratis entree met een museumkaart)
Aanmelden    : is fijn (via info@museumdevoorde.nl) maar niet noodzakelijk