Tickets

'#heerlijkgenieten'

Benieuwd naar de natuurlijke habitat van de Fotograaf des Vaderlands? Kom naar Zoetermeer! Jan Dirk van der Burg, geboren en getogen Zoetermeerder, toont zijn serie '#heerlijkgenieten' in Museum De Voorde. 

Mensen en hun liefhebberijen

Voor '#heerlijkgenieten', een ongoing project met wekelijkse publicatie in Volkskrant Magazine, reist van der Burg heel Nederland door om mensen en hun liefhebberijen vast te leggen.

Dat resulteert in een serie met een diversiteit aan types: van 'Han Zijspan' tot cheerleader, ze zijn allemaal present in '#heerlijkgenieten'. Een tekst over hun persoonlijkheid en beweegredenen vergezelt de portretten. Dat past goed in '...en wie ben jij?', de paviljoens waarmee het museum je op een vrolijke manier laat nadenken over je identiteit: dat wat maakt dat jij bent wie je bent. 

Over Museum De Voorde

Museum De Voorde in Zoetermeer gaat over de verschillen en over de overeenkomsten tussen mensen. Aan de hand van activiteiten rond actuele thema’s en tentoonstellingen maakt het museum inzichtelijk dat we meer op elkaar lijken dan we denken.

De basis voor onze tentoonstellingen wordt gevormd door een Collectie Populair Design van de jaren ‘50 tot nu. Die staat voor verschillende en veranderende levensstijlen. Ontdek de verhalen achter de objecten en de beeldende kunst en ga hierover in gesprek met familie, vrienden en collega’s. 

Bezoek de tentoonstelling

#heerlijkgenieten' door Fotograaf Des Vaderlands Jan Dirk van der Burg is t/m februari 2020 te zien als onderdeel van de paviljoens '...en wie ben jij? – over jou en je identiteit'. Plan je bezoek.