Tickets

Tentoonstelling 'Dit zijn wij!'

Van 13 april 2019 t/m augustus 2020 in Museum De Voorde Zoetermeer

Deze tentoonstelling gaat over generaties. Dus ook over jou. Je bent gevormd door je opvoeding en je omgeving. De tijd waarin je volwassen wordt, zo tussen je 15de en 25ste levensjaar, is daarbij heel bepalend. Je groeit met elkaar op in dezelfde generatie. Je maakt samen ingrijpende gebeurtenissen mee, zoals een aanslag of een crisis. Of belangrijke vernieuwingen, zoals de opkomst van internet. Je deelt hoogtepunten in mode, muziek en televisie. Hoe er wordt omgegaan met vrijheid, gelijkheid, respect en liefde neem je mee in je verdere leven. Die tijdgeest bepaalt voor een groot deel jouw blik op de wereld nu. 

Dit zijn wij

Wat heeft ons gevormd? Waarom reageren we soms hetzelfde en soms juist anders? Begrijpen we elkaar? In deze tentoonstelling kom je erachter.

In de tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ ontdek je wat de Babyboomers gemeen hebben met de Millennials en waarom de Stille generatie helemaal niet zo stil is. Je ziet de iconen van alle generaties, van het Tientje van Lieftinck tot het korset dat Anita Doth droeg in de videoclip ‘No Limit’.

Je speelt retrogames op een ouderwetse Arcademachine en ontdekt wat de kredietcrisis te maken heeft met Flippo’s. Kunst van Ferdi Tajiri-Jansen tot Karel Appel en indringende foto’s van Ron Haviv maken het tijdsbeeld compleet. Kinderen kunnen zich uitleven met de ‘Dit zijn wij!-route’. 

‘Dit zijn wij!’, een tentoonstelling over generaties en alles wat ze delen.
 

Kom langs!

Plan je bezoekDoe mee met een activiteit of Beleef 'Dit zijn wij!' met kinderen.