Weet je nog wel! (gaat niet door ivm Corona)

8 april 2020 10:30

Mensen met dementie en hun naasten.

Waarom ‘Weet je nog WEL!’?

Museum De Voorde verzamelt alledaagse voorwerpen. Voorwerpen van de jaren 50 tot nu die symbool staan voor de ontwikkelingen in Nederland. Voorwerpen die verhalen oproepen om met elkaar te delen. Verhalen die verbinden.

De collectie van het museum neemt je als vanzelf mee terug naar vroeger. De tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ is een feest der herkenning. Als je kampt met dementie, geeft dit houvast.

Museum De Voorde heeft met ervaringsdeskundigen de speciale ‘Weet je nog WEL!-rondleidingen’ ontwikkeld. Zo kunnen mensen met dementie en hun naasten samen een gezellig uitje beleven. In een ontspannen sfeer verkennen we met elkaar de tentoonstelling. Even geen zin of even zitten? Geen probleem: niets moet, alles mag. De rondleider is speciaal getraind en flexibel.

De rondleidingen kunnen op verzoek ook voor groepen georganiseerd worden. Voor meer informatie: rondleidingen@museumdevoorde.nl.

Download hier alle informatie.

60 min.

Data:

11 maart, 8 april, 27 mei, 24 juni, 8 juli, 5 aug

10:30 – 11:30 uur

€ 8,50 (incl. koffie/thee, entree museum en speciale rondleiding)

Reserveren kan tot een week voor aanvang via een e-mail

Bel 079-3164735 of mail educatie@museumdevoorde.nl

Activiteitenoverzicht