TICKETS

Voor mensen met dementie

Speciale rondleidingen voor mensen met dementie samen met hun mantelzorgers.

Museum De Voorde verzamelt alledaagse voorwerpen. Voorwerpen van de jaren 50 tot nu die symbool staan voor de ontwikkelingen in Nederland. Voorwerpen die verhalen oproepen, verhalen om met elkaar te delen. Verhalen die verbinden.

Wij merken dat dit soort voorwerpen mensen als vanzelf mee terug nemen naar vroeger. Onze tentoonstelling ‘Dit zijn Wij!’ is een tocht langs de belangrijkste gebeurtenissen, beelden, muziek en spullen van de afgelopen zes generaties. Een feest der herkenning. Dat is voor iedereen leuk. Maar we merken dat mensen met dementie in onze tentoonstelling weer even zichzelf zijn. Ze gaan terug naar een tijd, waar ze nog wel veel over weten. Ze delen samen met hun mantelzorgers of begeleiders hun verhalen op een gelijkwaardig niveau. En dat is ontzettend belangrijk, want dat is niet alleen leuk, maar geeft ook zelfvertrouwen.

Dat is precies het doel van onze rondleidingen ‘Weet je nog WEL!’ voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

De rondleiding is in samenwerking met ontmoetingscentrum Carpe Diem ontwikkeld. De medewerkers en vrijwilligers van het museum hebben de cursus ‘Dementievriendelijke samenleving’ gevolgd en de rondleiders worden begeleid door deskundigen van Carpe Diem.

Download hier alle informatie.

Voor wie

Mensen met dementie met hun mantelzorgers of begeleiders

Wanneer

Op aanvraag

Prijs

€ 8,50 (incl. koffie/thee, entree en speciale rondleiding)

Reserveren 

Reserveren kan tot een week voor aanvang via een e-mail

Meer informatie

Bel 079-3164735 of mail educatie@museumdevoorde.nl