TICKETS

Stoere Helden tijdens corona

We vroegen Zoetermeerders om hun Stoere Helden tijdens corona te nominieren. Mensen die in coronatijd iets extra's voor anderen hebben gedaan. Uit de nominaties hebben we twaalf Stoere Helden geselecteerd. 

Jan Dirk van der Burg
Fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van der Burg, fotografeert, filmt en maakt fotocomedy. Hij heeft een bijzondere kijk op de wereld. Zijn bekendste werk is het fotoboek Olifantenpaadjes.

Jan Dirk is op pad gegaan door Zoetermeer. Hij heeft de twaalf Stoere Helden speciaal voor deze tentoonstelling in hun leefomgeving of op hun werk gefotografeerd.

Kunst voor Helden
Samen met partners Terra Art Projects en Ateliers BaZtille zetten we de Stoere Helden op een bijzondere manier in het zonnetje. We hebben hen gekoppeld aan twaalf Zoetermeerse kunstenaars. De kunstenaars hebben een kunstwerk voor de helden gemaakt. De kunstwerken vertellen het verhaal van de Stoere Held door de ogen van de kunstenaar.

De kunstwerken zijn een ode en een bedankje tegelijk. Na de tentoonstelling worden ze aan de Stoere Helden geschonken. Tot die tijd vormen ze een inspiratie voor grote en kleine heldendaden.

De deelnemende kunstenaars zijn: Marja Milo, Corinne van Kamp, Verolique Jacobse, Peter Waltman, Masoud Gharibi, Marijke Wijgerinck, Jan Lenoir, Jose Koebrugge, Robert Verhaaf, Monique van der Mije, Petra Wiek en Hortense de Kooter

Remco Koers
Remco Koers is freelance fotograaf in Zoetermeer. Op zijn 25ste ontdekte hij fotografie en een passie was geboren. Zijn werk kenmerkt een nieuwsgierigheid naar mensen en het pad dat ze kiezen in hun leven. In de tentoonstelling is zijn serie ‘Coronaportretten te zien’.

Te doen 
In de tentoonstelling zijn verschillende activiteiten voor jong en oud, zoals de Familieroute en de Stoere Helden Bingo. Neem hier een kijkje.

Deze tentoonstelling heeft een looptijd van 20 september 2020 tot 30 mei 2021.


Plan je bezoek.