Tickets

Programma zomerterras

Op 8 juli om 12:00 uur wordt het gloednieuwe terras van Museum de Voorde, Bibliotheek Zoetermeer en het Forum Café feestelijk geopend door Wethouder Robin Paalvast op het Stadhuisplein. Gedurende de hele zomer kun je heerlijk om het zonnige terras zitten, lunchen, lekkere drankjes drinken terwijl kinderen de hele zomer aan allerlei leuke activiteiten kunnen deelnemen. Het terras is van dinsdag t/m zondag geopend van 12:00 – 17:00 uur op het Stadhuisplein.

Samenwerking
Museum de Voorde, Bibliotheek Zoetermeer en het Forum Cafe gaan deze zomer een geweldige samenwerking aan om een gezellig cultuur-terras vol met leuke activiteiten voor ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en hun (klein)kinderen te kunnen realiseren. 

Forum Café
Gedurende de zomermaanden gaat het Forum Café naar buiten! Ze staan met een leuke bakfiets bar op het terras. Er is een speciaal zomermenu vol met verkoelende waterijsjes, een kids combo menu, gezonde wraps en fruitige smoothies. Gedurende de eerste week zullen er frisse mocktails geserveerd worden en krijg je 10% korting op je bestelling!

ForumKids VakantieLOL op het terras! 
Gedurende de zomervakantie gaat de bibliotheek naar buiten! De activiteiten zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Voor sommige activiteiten is inschrijven nodig, kijk hiervoor op onze website www.bibliotheek-zoetermeer.nl. Hieronder het volledige programma voor de zomervakantie op het terras:

ForumKids VakantieLOL Vlogles! Woensdagmiddag 8, 15, 22 en 29 juli van 13:00 – 15:00 uur 

Wil je weten hoe het is om een echte vlogger te zijn? Doe dan mee met de ForumKidsVakantieLOL Vlogles! op het gloednieuwe terras van Bibliotheek Zoetermeer en Museum de Voorde 'ZOmer in het Hart'. We starten woensdagmiddag op 8 juli van 13:00 – 15:00 uur, en de cursus duurt 4 lessen. We gaan het over je camera of smartphone, over vlog ideeën, over muziek en rechten, maar ook over editen om je vlog zo vet mogelijk te maken. 

Zomerlezen – Iedere woensdagmiddag vanaf 22 juli van 13:00 – 15:00 uur

Kom in de zomervakantie vanaf 22 juli iedere woensdagmiddag van 13:00 - 15:00 uur Zomerlezen op ons nieuwe terras 'Zomer in het hart'! We hebben een heerlijke leeshoek speciaal voor jou ingericht vol met boeken, luchtbedjes, kleedjes en kussens zodat je heerlijk kunt lezen.

Het terras kun je vinden op het Stadhuisplein voor het museum, te herkennen aan de oranje en paarse kleuren. Ook is er een Leesconsulent aanwezig om vragen van ouders en verzorgers te beantwoorden op het gebied van lezen.

ForumKids VakantieLOL Knappe Koppen – vrijdagmiddag 24 juli, 7 en 21 augustus van 13:00 – 15:00 uur

Op drie vrijdagmiddagen in de zomervakantie kun je meedoen aan een middag vol toffe proefjes, hoge torens en andere dingen bouwen met Lego of het bouwen van je eigen raket, die we samen met elkaar gaan lanceren! 

CKC Art-Labs op het terras
Ook werken we deze zomer samen met het CKC. Het CKC heeft een creatief en muzikaal programma voor kinderen klaarstaan deze zomer!

Art-Lab -  23 juli, 28 juli, 5 augustus, 20 augustus en 26 augustus tussen 13.00 – 15.00 uur

Art-Lab: Maak je eigen kunstwerk én wordt onderdeel van een gezamenlijk kunstwerk voor de stad
Kom kunst maken met CKC& partners! Tijdens de Art-Lab krijgen kinderen, onder begeleiding van CKC&partners, de mogelijkheid om een canvas te schilderen, een voor zichzelf en een voor een gezamenlijk kunstwerk dat geëxposeerd zal worden in museum de Voorde.

Art-Lab Zang – 24 juli, 21 augustus en 28 augustus van 14:00 – 15:00 uur
Kom zingen met CKC& partners! Tijdens deze workshop leren kinderen leuke liedjes, bewegen ze op ritme en doen ze zangspelletjes die allemaal te maken hebben met het museum.